MEGALUX dušek

Ukoliko tražite dušek koji ćete koristiti godinama onda bi trebalo da razmislite o kupovini dušeka sa bonnell (žičanim) jezgrom. Ovi dušeci su ujedno i najčešća i najzastupljenija vrsta dušeka koja se nalazi na našem tržištu.

Žičano jezgro omogućava da se težina tela ravnomerno raspoređuje na površinu tako da možete mirno da spavate i da se budite odmorni. Prednost ove vrste dušeka je u to što omuguća strujanje vazduha kroz unutrašnjost dušeka tokom korišćenja.

Visina: 27 cm
Dužina: 190/200 cm
Širina je u opsegu od 60 do 180 cm, po vašoj želji
(60,65,70,80,90,100,120,140,150,160,180 cm)

DUSEK MEGALUX

ČIŠČENJE I ODRŽAVANJE PROIZVODA – DUŠECI

Temeljno i redovno čišćenje dušeka je izuzetno
bitno jer ćete time doprineti da vaš dušek bude
uvek svež i adekvatan za zdrav odmor i kvalitetno spavanje.

Čišćenje i održavanje dušeka je od izuzetne važnosti za zdrav i kvalitetan san. Pravilnim održavanjem dušeka ćete produžiti životni vek a vi ćete spavati uvek na čistom i svežem dušeku, što je svakako veće uživanje. Redovno menjanje posteljine je jedan od preduslova za održavanje dušeka.
Dušek proveravajte povremeno tako što ćete skloniti prekrivače, čaršave i jastuke.

Održavanje higijene dušeka odnosi se i na jastučnice, pogotovo ako se prekomerno znojite ili imate druge probleme sa kožom glave.
Važno je pokrivače i jastuke redovno provetravati i prati. Provetravati povremeno dušek, tako što ćete podignuti dušek, nasloniti na zid ili neku drugu vertikalnu površinu, otvorite širom prozore i ostavite nekiloko sati da se adekvatno provetri. Poželjno je dobro usisati dušek. Koristite dobar usisivač sa pravilnim nastavkom kako bi temeljno usisali dušek i krevet. Ivice dušeka pažljivo usisajte jer se tamo sakuplja najviše prašine.

Fleke pokušajte očistiti čim ih primetite jer se mnogo lakše skidaju dok su “sveže”. U posudu sipajte mlaku vodu, dodajte malo deterdženta, a zatim sundjerom nežno obrišite fleku.
Takodje fleke možete čistiti i penom blagog sapuna sa malo vode. Najbolje je da se dušek osuši na suncu, a ukoliko je potrebno pažljivo koristite i fen.
Neprijatne mirise možete ukloniti sodom bikarbonom, kojom ćete malo posuti dušek. Sodu bikarbonu ostavite da deluje pola sata, a nakon toga temeljno usisajte dušek. Ukoliko vaš dušek ima navlaku koja se skida i pere, pratite upustva na etiketi gde se nalaze oznake.